Protestantse Gemeente 's-Hertogenbosch

Financiën

De protestantse gemeente ‘s-Hertogenbosch heeft, net als iedere andere organisatie, geld nodig om te kunnen bestaan. Om bijvoorbeeld de predikanten te betalen en de onderhoud van het gebouw. Daarnaast zijn kerkleden gulle gevers, niet alleen aan de eigen kerk, maar vooral aan goede doelen. Hier wordt tijdens de kerkdiensten voor gecollecteerd.

Webwinkel – collectebonnen kopen

Het doen van een donatie of het bestellen van collectebonnen kan via de webwinkel. Voor de webwinkel wordt u doorgestuurd naar de website skgcollect.nl, wat staat voor “Stichting Kerkelijk Geldbeheer”.  Bij het bevestigen van de iDeal betaling, ziet u in beeld dat de betaling is geslaagd naar Ontvanger: CkV Prot. Gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Kerkbalans – vrijwillige bijdrage van de leden

In januari gaan vele vrijwilligers uit de protestantse gemeente ’s-Hertogenbosch op pad voor de actie Kerkbalans. Ze bezorgen een verzoek om een vrijwillige financiële bijdrage voor de kerk. Als inkomstenpost via deze vrijwillige bijdrage is in de begroting (zie volgende paragraaf) van de Bossche protestantse kerkgemeenschap ongeveer € 125.000 opgenomen. Dit bedrag wordt opgebracht door een groot aantal van de ongeveer 1000 doop- en belijdende leden.

Deze vorm van geldwerving is voor de Protestantse Gemeente ’s-Hertogenbosch een onmisbare bron van inkomsten. Sterker nog: de kerkelijke gemeenschap en al haar activiteiten kunnen niet bestaan zonder vrijwillige bijdragen van de leden.

Meer weten: ga naar Kerkbalans 2019.

Ook wat geven? Dat kan. Stort een bijdrage op NL61RABO0373722206 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente ’s-Hertogenbosch. Dank alvast!

Bankgegevens

IBAN bestemd voor

Voor financiële verantwoording zie ANBI-pagina