Protestantse Gemeente 's-Hertogenbosch

Muziek

Muziek in de Grote Kerk

In de Grote Kerk is regelmatig muziek te horen. Zowel tijdens kerkdiensten als concerten.

Organisten
Sinds 2012 is Jamie de Goei de vaste (cantor-)organist van de protestantse gemeente ‘s-Hertogenbosch. In de kerk staan twee orgels: het historische Bätz-orgel uit 1831 en het Strümphler-kabinetorgel uit ca. 1780. Meer informatie over Jamie de Goei op: www.jdegoei.nl. Naast Jamie de Goei zijn nog enkele andere organisten binnen de gemeente actief. In de webwinkel is een CD te koop van Jamie de Goei die op het Bätz-orgel in de Grote Kerk speelt.

Projectkoor
Enkele keren per jaar werkt een projectkoor mee aan de kerkdiensten. Het projectkoor zingt muziek uit alle eeuwen. Het projectkoor wordt begeleid door organisten, solisten of ensembles. Iedereen kan meezingen in het projectkoor. Wel is goed als u over enige zangervaring beschikt en zelfstandig de muziek kan instuderen. Het projectkoor staat onder leiding van Jamie de Goei.

Bach-cantates
Elke twee maanden wordt op zaterdagmiddag om 17.00 uur een Bach-cantate uitgevoerd in de Grote Kerk. De uitvoering wordt verzorgd door de Stichting Bach Cantates ’s-Hertogenbosch. De muzikale leiding is in handen van Jeroen Felix, rector-cantus van de St. Jan te ’s-Hertogenbosch. Meer informatie is te vinden op: www.bach-cantate.nl.

Concerten
Gedurende de periode mei-oktober worden er jaarlijks enkele orgelconcerten georganiseerd. Deze orgelconcerten zijn vrij toegankelijk en bieden een podium aan jonge professionals en conservatoriumstudenten. In de Grote Kerk worden naast orgelconcerten ook regelmatig concerten verzorgd door koren, orkesten en ensembles. Deze concerten vinden plaats op initiatief van het betreffende ensemble. Meer informatie over deze concerten is te vinden in de agenda. Neem voor meer informatie over de verhuur van de Grote Kerk contact op met de beheerder.