Protestantse Gemeente 's-Hertogenbosch

Open kerk

Open kerk

Op woensdagen en zaterdagen zijn de deuren van de Grote Kerk geopend van 13-16 uur. Belangstellenden kunnen gewoon binnenlopen voor een bezichtiging, een concert, een rondleiding, een praatje of om even tot rust te komen. Open Kerk betekent dat we een gastvrije gemeente willen zijn midden in de Bossche samenleving. Open Kerk wordt georganiseerd door vrijwilligers van binnen en buiten de protestantse gemeente. De gasten worden te woord gestaan en krijgen antwoord op eventuele vragen of toelichting op bijzonderheden over de kerk.  De doelstelling is  bovenal: gastvrijheid.

Data Open Kerk winter 2018

Woensdag 17 januari, Zaterdag 20 januari, Woensdag 24 januari, Woensdag 31 januari , Zaterdag 3 februari , Woensdag 7 februari, Woensdag 14 februari, Zaterdag 17 februari, Woensdag 21 februari, Zaterdag 24 februari, Woensdag 28 februari.  

Telkens van 13.00 tot 16.00 uur.

 

Expositie Annita Smit   `Het woord is beeld geworden`  

17 januari 2018 tot en met 15 april 2018, Grote Kerk.

Vanaf woensdag 17 januari 2018 tot en met zondag 15 april 2018 exposeert Annita Smit in de Grote Kerk.  In deze expositie zijn bijzondere, ambachtelijk gecreëerde, driedimensionale objecten te zien, gemaakt van papier of linnen. Ritme, textuur en structuur zijn leidend in deze creaties. Het oppervlak wordt bewerkt met onder andere inkt, waardoor een prisma aan kleurnuances ontstaat. Soms oogt een papieren werk daardoor verrassend als een leren voorwerp, soms doet de huid van het materiaal metaalachtig aan. Sommige objecten zijn gemaakt van flinterdun bijbelpapier (restanten van productie) waar de tekst – in uiteenlopende talen van over de hele wereld – soms nog waarneembaar is. Door de ritmiek van de vormen en de subtiele kleurschakeringen ademen de werken een verstilde sfeer van rust en orde.

Meer informatie is te vinden op www.annitasmit.nl

De expositie is te bezichtigen tijdens Open Kerkdagen op woensdagmiddag, zaterdagmiddag en na de kerkdiensten op zondag. 17 en 20 januari is Annita Smit aanwezig bij de expositie in de Grote Kerk.

 

Geschiedenis Grote Kerk

Benieuwd naar de geschiedenis van de Grote Kerk? In de webwinkel is een boekje met de geschiedenis te koop.

Ook is informatie over het gebouw opgenomen op:  GereformeerdeKerken.info