Protestantse Gemeente 's-Hertogenbosch

Open kerk

Open kerk

Op woensdagen en zaterdagen zijn de deuren van de Grote Kerk geopend van 13-16 uur. Belangstellenden kunnen gewoon binnenlopen voor een bezichtiging, een concert, een rondleiding, een praatje of om even tot rust te komen. Open Kerk betekent dat we een gastvrije gemeente willen zijn midden in de Bossche samenleving. Open Kerk wordt georganiseerd door vrijwilligers van binnen en buiten de protestantse gemeente. De gasten worden te woord gestaan en krijgen antwoord op eventuele vragen of toelichting op bijzonderheden over de kerk.  De doelstelling is  bovenal: gastvrijheid.

Er is de komende maanden Open kerk op:

November: 18 november, 22 november, 25 november en 26 november (Brabantse Open Kerken dag).

December: 2 december, 6 december, 13 december, 20 december, 27 december, 30 december.

Januari: 3 januari, 10 januari, 17 januari, 20 januari, 24 januari, 31 januari.

Februari: 3 februari, 7 februari, 14 februari, 17 februari, 21 februari, 24 februari, 28 februari.

Expositie Jackie Howard – `REIZEND NAAR HET LICHT`

18 november 2017 tot en met 14 januari 2018

In deze expositie met de titel ´Reizend naar het Licht´zijn werken te zien van textielkunstenaar en fiberartist Jackie Howard. Kunst gaat volgens deze kunstenaar om het schone en het ware. Haar innerlijke wereld wordt zichtbaar in dynamische, spirituele doeken met zinderend kleurgebruik als vertrekpunt.

Door vezels, verfbaden, papier en textiel te combineren met moderne technieken ontstaat een organische textuur, die beeldend is voor de gelaagdheid van haar onderwerpen. Zorgvuldig opgebouwde structuren die gedeeltelijk weggebrand worden, waarna doorkijkjes ontstaan naar diepere lagen.

Het experimenteren met moderne technieken geeft meer vrijheid en stimuleert tot spelen, ontdekken. Alles wat door haar handen gaat, ondergaat een verandering. ‘Het voelt aan als boetseren’ zegt zij zelf. Het platte vlak, de oppervlakkigheid wegnemen. Uitdagen om achter de dingen te kijken, je te laten verrassen door de schoonheid en heiligheid van het leven….

Jackie’s werk is vol beweging en geworteld in de rijkdom van de natuur, zoals oude bomen en alles waar de adem van de tijd overheen is gegaan. Daarnaast vormen Jodendom en bijbelse psalmen en profetieën een onuitputtelijke bron van inspiratie. Studie en meditatie maken daarbij deel uit van het creatieve proces en monden uit in series zoals Heavenly Fingerprints en het recente Hooglied, een lied over de liefde.

Jackie woont en werkt in haar atelier in Putten en geeft lezingen over haar werk.

Tijdens de expositie is haar Hooglied boekje Wat ben je mooi verkrijgbaar.

De expositie is te bezichtigen tijdens Open Kerkdagen op woensdagmiddag, zaterdagmiddag en na de kerkdiensten op zondag.

Meer informatie via www.jackiehoward.nl 

 

Geschiedenis Grote Kerk

Benieuwd naar de geschiedenis van de Grote Kerk? In de webwinkel is een boekje met de geschiedenis te koop.

Ook is informatie over het gebouw opgenomen op:  GereformeerdeKerken.info